Ökad körglädje och lägre förbrukning. Om man ska sammanfatta varför man motoroptimerar är det dessa två skäl som är allra viktigast. Det är nämligen så att när man motoroptimerat / chiptrimmat bilen så kommer man få mer skjuts och det blir roligare att köra. Men det finns också en nyttighetsaspekt och det är förbrukningen. Det är nämligen så att om man inte förändrar sin körstil efter att man trimmat (dvs gasar upp snabbare i hastighet etc) så sänks förbrukningen i snitt med 5%.

Det ger också möjligheten att köpa en billigare bil som tillverkaren har strypt för att sedan trimma upp till samma effekt som en mycket dyrare. Istället för att lägga 50000kr extra på den vassare modellen köper man den som har 50Hk mindre och trimmar upp till liknande effekt för ~8000kr.


Så hur går det till då undrar du? Det finns egentligen två huvudsätt att trimma bilen nu för tiden. Förut handlade det om att löda in ett chip (därav chiptrim) men det görs nästan aldrig längre. Det vanligaste trimmet hos oss och BSR är trim via en handdator (PPC-enhet) som kopplas in i bilens OBD-II-uttag. Detta kan man göra själv hemma och tar ca 20 minuter. Om det inte går att trimma en bil via PPC-enheten så krävs det att programvaran i bilen avkrypteras innan trimning. Då lämnar man in bilen hos oss över dagen så läser vi ut bilens originalprogramvara och skickar till BSR för avkryptering. Sedan får vi en trimfil skickad till oss och trimmar bilen.


Något som vi alltid gör och du som kund ska tänka på när du trimmar bilen är att ha en laddare inkopplad. Det är viktigt att bilen inte har låg strömnivå under själva trimningen. 


BSR utvecklar ständigt nya trim och söker projektbilar för att kunna skapa nya trim. Så om du inte hittar ett trim på vår hemsida kan du spana in denna länk för att se om dom söker just din bil:

https://sv.bsr.se/projektbilar


Är du sugen på att trimma bilen? Surfa in på din bilmodell för att hitta rätt trim till din bil:

https://www.scstyling.com/bilmodeller/


Vill du ha hjälp med att trimma din bil? Du kan enkelt boka in dig i vår trimverkstad i kalendern på denna länk:

https://www.scstyling.com/boka-trim