Den första fråga du bör ställa dig är hur mycket du vill sänka. Om du är ute efter att sänka bilen mellan 30-40mm så kommer en vanlig sänkningssats bli perfekt. Då behöver du inte byta till sportstötdämpare utan kan byta endast fjädrar. Om du vill sänka mer än 40mm rekommenderar vi att du byter till sportdämpare för att minska risken för att dämparna skadas av sänkningen. Ibland sänker satsen olika mycket fram respektive bak, då står detta på produktkortet här på hemsidan.


Hur väljer man då rätt sänkningssats? Det första man ska leta rätt på är bilmodellen, rätt motor och om det är 4WD eller ej. När du kommit så långt så finns det ofta flera alternativ att välja på och det som skiljer är framaxelvikt. Det är för att beroende på vilken framaxelvikt bilen har måste man anpassa hårdheten i fjädrarna. Om man väljer för mjuka fjädrar blir bilen svampig och jobbig att köra. Väljer man istället för hårda fjädrar så kommer den inte att sänka och bli stötig att köra. Därför är det viktigt att kolla vilken framaxelvikt man har på bilen innan man beställer.

Hur vet man då detta? Jo det är så att på varje bil finns en typskylt (oftast under motorhuven, innanför en av bilens dörrar eller i bagageutrymmet) beroende på bilmodell. Den ser ut som på bilden nedan:Om du exempelvis har två sänkningssatser att välja på och den ena är för bilar upp till 1099kg och den andra är från 1100kg ska man i detta fall ha den första.

Alla våra sänkningssatser hittar du här