De stora skillnaderna mellan en sportluftfilter som man sätter i den befintliga luftburken och ett originalfilter är hur mycket syre som släpps igenom samt att sportluftfiltret är tvättbart. När man kör med sportluftfilter får man bättre gasrespons, dvs reagerar snabbare på gaspedalen. Vi rekommenderar att man rengör filtret 1-2 ggr per år beroende på hur långt man kör. Detta görs enkelt med ett rengöringskit:


https://www.scstyling.com/universaldelar/motor-tuning/luftfilter-2/rengoring-filterolja/green-rengoringskit-till-luftfilter-84755


Först rengör man filter och efteråt oljar man in det. Allt som behövs ingår i kitet.


Om vi istället pratar öppet sportluftfilter så tar man bort den ordinarie luftburken och ersätter med ett ofta konformat luftfilter. Detta filter behöver i de flesta fall en skyddsplåt som avskärmar värmen från motorn. Annars kortas livslängden på filtret avsevärt. När man köper mer extrema sportluftfilter i högre prisklass kan man faktiskt få ut mer effekt. Men ett vanligt sportluftfilter oavsett om det är insats eller konformat ger generellt ingen effektökning.


Du hittar sportluftfilter till din bil under bilmodeller i shoppen:


https://www.scstyling.com/bilmodeller/


Här hittar du universalfilter (öppna sportluftfilter, konformade):


https://www.scstyling.com/universaldelar/motor-tuning/luftfilter-2