När du köper en strålkastare hos oss så är det viktigt att undersöka vad du har för sorts lampor på bilen. Om du har halogen, xenon eller LED. För vad du har är avgörande för vad du kan montera. Exempel:


Om din bil är utrustad med halogen original måste du köpa strålkastare som är avsedda för bilar med halogen original. Det står oftast tydligt på produktkortet. Man kan inte montera en lampa som är avsedd för bilar med xenon original på en bil som har halogen från fabriken. Orsaken till detta är att kablage, fästen och annan teknik inte passar ihop. 


På en bil med xenon original har bilen sensorer som talar om hur tungt bilen är lastad för att kunna reglera höjden på ljuset. Detta för att xenonljus är starkt och bilen inte ska blända mötande trafik. En bil med vanlig halogen saknar dessa sensorer och bländar ofta mötande trafik när man kör med tung last eller tungt släp.


Passar devileyes eller angeleyesstrålkastare min bil trots att jag inte har sådana original? Svaret på den frågan är ja. Det har ingen betydelse mer än att man kan behöva göra ett ingrepp för att koppla in dessa lampor utanför det ordinarie kontaktstycket.