Aluminiumrör används till allt möjligt inom motor och tuning. Till exempel som insugsrör, till intercoolern eller till kylsystemet. Det går utmärkt att koppla ihop silikonslangar med aluminiumrör.

 

Det finns olika sorters aluminium, som har olika egenskaper. En av de vanligaste sorternas aluminium är 6063-aluminium eller T6063. Förutom aluminium innehåller det också små mängder av bland annat magnesium och kisel. Den är lättare att forma och släta ut än andra sorters aluminium.

 

Om du ska koppla ihop ett aluminiumrör med en silikonslang så är det en fördel om aluminiumröret har falsade kanter. Det betyder att de yttersta ändarna av rören har en mindre diameter, vilket gör att silikonslangen inte glider av lika lätt.

 

Här på hemsidan hittar du aluminiumrör i många olika sorters utföranden. Det finns raka, och böjda i bland annat 45°, 90° och 135°. Det finns också så kallade T-rör, Y-rör och reduceringsrör. Reduceringsrör har olika diametrar så att man kan koppla ihop ett större rör med ett mindre.